Поиск

Анонсы

 

Церковный календарь

Хрест Господній

Ваше Блаженство, сьогодні свято Воздвиження Чесного Хреста нашого Спасителя. Чому цьому бувшому знаряддю покарання ми, православні християни, воздаємо поклоніння?


свято Воздвиження Чесного Хреста нашого СпасителяДля нас, віруючих людей, Хрест – це, перш за все, знамено нашого життя. Військо має свій прапор. Цей прапор є символом, який об’єднує під собою всіх воїнів.  Кожний полк береже свій прапор як святиню. Оберігає його до останньої краплі крові останнього солдата. Не має більшого позору і безчестя, ніж втрата прапору свого полку.

Для нас, віруючих християн, знаменом християнської правди являється Хрест Христовий. Так оприділив Сам Спаситель, який сказав: “Хто хоче іти за мною, хай відрічеться від себе, візьме хрест свій і слідує за мною”. Віруючі люди беруть хрест в момент Святого Хрещення, хрестом християни освячують свої думки та почуття; хрестом освячується все наше життя, наші труди, перемоги і поразки, наші радості і скорботи, наші хвороби і земне благополуччя.

Святий Хрест йде попереду кожної церковної процесії.

Хрест Святий вінчає храми Божі. Святим Хрестом Свята Церква багаторазово благословляє віруючих під час богослуження. Хрест дається в руки покійному як символ перемоги над смертю і знамено християнської вірності. Хрест вінчає могили віруючих людей в ознаменування того, що тут лижить послідовник Христа Спасителя. Глумливе знаряддя страти Христос спасительною Своєю смертю і Животворящою кров’ю перетворив із позора в славу, із приниження у возвеличення, із спокуси і безумства в Божу силу і Божу премудрість.

Таким був промисел Божественної любові.

В день Воздвиження Хреста Господнього воздвигнемо і ми його в своїх умах і серцях, в своєму житті, щоби він дійсно був для нас перемогою Христа над всякою неміччю та сумнівами, над гріхом і беззаконням. Щоб він завжди був для нас знаменом твердої віри, непохитної надії і християнської любові.

Будемо хвалитися Хрестом і спасатися силою на древі розіп’ятого Христа.

 

Рейтинг@Mail.ru

ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU