Поиск

Анонсы

 

Церковный календарь

Чи не все рівно, якому Богу молитись?


Чи не все рівно, якому Богу молитись?Дійсно, Бог один, але не бачити різниці між віруваннями неможливо. Це – самообман, який свідчить про небажання людини вирішити саме головне питання: про сенс життя. Це всеодно, що не бачити різниці між чорним та білим, або ставити між ними знак рівняння.

Бог один, але і істиний шлях до Нього один. Про свого Творця ми дізнаємось перш за все з Откровення данного людству Самим Богом. Найбільше Бог відкривається нам через втілення Єдинородного Сина Божого. Святий апостол Павло  пише: “Багато разів і багатьма способами в давнину промовляв Бог до отців через пророків, а в останні ці дні промовляв він до нас через Сина, що Його настановив за Наслідника всього, що Ним і віки Він створив” (Євр.1,1-2). Сам Господь Ісус Христос в Прощальній розмові з учнями сказав: “Я  - дорога і правда і життя” (Ін.14.6). Таким чином істинна віра в Бога визначається відношенням людини саме до Христа і Його Церкви. Це єдиний вірний і найкоротший шлях до Свого Творця. Інакше можна все життя блукати по нетрям різних релігійний систем, а істини так і не досягнути. Ососбливо засмучує бачити таке блукання наших співвітчизників, які народились на землі освяченій подвигами і молитвами тих, хто Бога знав, Йому служив, Його іменем творив чудеса, і молитвами яких всі ми живемо.

Релігійне почуття або, говорячи іншими словами, спрямування людини до Бога, являється природженим і не знищеним до кінця.  Творець разом з життям дав кожному передчуття істини, щоб людина в будь-якому місті планети потягнулася до пізнання свого Творця. Про це в Православній Церкві добре сказано в молитві першого часу: “Христе Світе истиный, що просвіщає та освячує всяку людину, яка йде в мир…»

Христос освячує всіх, але приймають світ істини не всі, а тільки ті, хто очистили свою душу від усякого порока і гріха, тому що тільки чисте серце може побачити Бога (Мф.5,8). Для кожного бажаючого пізнати істину не із простої зацікавленості, а по щирому прагненню до неї, відкривається шлях до Бога через Церкву. І якщо Бог один, то і справжня Церква Божа мусить бути одна. Стають зрозумілими слова апостола Павла: «Один Бог, одна віра, одне Хрещення».

Церква заснована Христом, веде людину в Царство Христової Любові через таїнства, обряди, через весь устрій свого життя. І той, хто вирішить на власному досвіді відчути силу і дію всіх засобів пропонуємих Церквою для очищення серця,  зрозуміє чому саме Православна Церква являється «Ствпом та утвердженням істини» (1Тим.3,15).

 

Рейтинг@Mail.ru

ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU